Flast.org
 Home  •   Articles  •  Forum  •  FAQ  •   Search   •  Register   •  Log in
 Japánban Szeretnék élni! View next topic
View previous topic
Author Message
bardohungary.gif

Post Posted: 2006/08/21 Mon, 7:00 pm

Sziasztok'
Most 32-évesen jutottam el oda, hogy jobban megismerjem gyermekkori szerelmem: Japánt.
Elkezdtem az elónál tanulni Japánul és minden fórumot kihasználok, hogy ismeretséget szerezzek és találjak segítséget aki segít nekem abban, hogy 2007-karácsonya után utazhassak.
Hogy milyen segítséget keresek?
Segítséget élő nyelvgyakorláshoz társat, olyat aki kint él és tud nekem a szervezésben segíteni/ engedélyek, lakás, munka, vízum.../
És bármi amire én nem is gondoltam de a célomhoz közelebb visz.

Lehet hogy friss regisztráltként sokat kérek de kérem aki tud segítsen, kevés időm van és nagy álmom, Kérlek segítsetek valóra váltani!!
Sebastianhungary.gif
Site Admin

Post Posted: 2006/08/21 Mon, 10:28 pm

Japánban nagyon jól jön, ha tisztességesen beszélsz egy másik idegen nyelvet is, mert általában a külföldiek Japánban nyelvet tanítanak.

Jelenleg 90 napig vízum nélkül tartózkodhatsz Japánban, viszont ez idő alatt munkát nem vállalhatsz. Érdemes felkeresni egy nyelviskolát, és ők elintézhetik neked a vízumot.

Ha tovább tart a keresés, átugorhatsz mondjuk Dél-Koreába és újra kezdődik a 90 nap.
bardohungary.gif

Post Posted: 2006/08/22 Tue, 9:37 pm

Sajnos nem beszélek idegen nyelvet úgyhogy maximum magyart taníthatnék. Viszont biztos van olyan munka amit nem szeretnek csinálni a Japánok, én bármit megcsinálok ( dolgoztam már exit kamrában is)

Ha 90-napig nem válalhatok munkát akkor kb 4-hónapot az itthonról vitt pénzből kell fedeznem, mennyi pézt lehet és érdemes vinni? mennyire drága kint az élet?
-=RelakS=-hungary.gif

Post Posted: 2006/10/21 Sat, 9:49 pm

kolega kint él japánban cirka egy hete, de már olyanokat mondott, hogy a fülem kettéáll...

Pl pénztár nélküli boltok. Ekkora ott a tisztesség?! Kint a helyem! Smile
bardohungary.gif

Post Posted: 2006/10/23 Mon, 7:46 pm

Én is hallottam ilyen "becsület kasszás" boltokról, de eddig nem hittem el.
Gas Panichungary.gif

Post Posted: 2007/01/07 Sun, 2:28 am

4 hónapra minimum 1 millát
Brigihungary.gif

Post Posted: 2007/01/07 Sun, 1:01 pm

Hú én többet képzeltem..Remélem hogy sikerül megvalósítanod az álmodat:D!Ha kint vagy kérlek írj majd ide le az élményeidete stb.
Shiroinekohungary.gif

Post Posted: 2007/08/11 Sat, 12:04 pm

Szia! Igazabol nekem is ez a végcélom, igaz, én csak az egyetem utan tervezem, remélem, majd tudok innen allast kapni, és akkor nyilvan nem én intézem a vizumot, lakast, allast... Amit terveztél, azért minden tiszteletem a tiéd, ha véghezviszed, nem lesz egyszeru. De a Japan Alapitvanynal biztos tudnak neked értelmeset mondani, érdemes oket felkeresni!
Brigihungary.gif

Post Posted: 2007/08/12 Sun, 12:16 pm

Én nem tudom hogy élnék-e ott de az biztos hogy egy évre szívesen kimennék hogy jobban menjen a nyelv.

Jump to: